miercuri, 13 iulie 2011

ritmarea pasilor. program.

         Ca idee, cam asa arata partea mea de program:
 
 Programul diminetii:
       Ziua incepe cu un zambet si o urare de bucurie, cateva impartasiri de trairi ori mici ganduri de peste noapte, apoi fara prea multe vorbe dar cu incurajare si sustinere sufleteasca ne pornim spre plaja; e de mers cam 20-25 de minute:
    Plimbarea se face in liniste intru interiorizare dar si conectandu-ne la natura din jur:
                   - putem ritma respiratia cu ritmul pasilor
                   - putem respira cu tot ce ne inconjoara - racordandu-ne la marea respiratie a naturii, altfel spus respiram cu tot ce respira in jurul nostru, respiratia fiecaruia unindu-se cu Marea Respiratie a intregii creatii.
                    - putem fii atenti la senzatii si miscare ( simtim fiecare pas cum se asterne si se ridica de pe sol)
                    - ne putem concentra pe diverse simturi ( auz, vaz, miros: dimineata asta sunt atent la tot ce aud, ori la miresmele care ajung la mine etc.)
                     - ori pot sa fac plimbarea sesizand Linistea din care toate rasar si se intorc.
  [ urmaresc asadar prin acest gen de mers tacut sa ies din rutina gandurilor si sa ma deschid spre dimensiuni noi ale fiintei mele, sa ma cunosc altfel]
      Odata ajunsi pe plaja, intindem izoprenele si, dupa ce privim marea si cerul cateva momente spunandu-le buna dimineata! asa cum Sfantul Francisc de Assisi saluta Fratele Soare si Sora Marea, incepem cu:
                  - 'Salutul Soarelui' : o succesiune fluida de 12 miscari cu rol de incalzire pt exercitiile care urmeaza, dar si o repunere a fiintei noastre la marile ritmuri cosmice
                   - Urmeaza Asanele - exercitii corporale, pt recapatarea si mentinerea sanatatii, cu stimulare specifica a glandelor endocrine, si cu efecte la nivel subtil totodata. Altfel spus o reintoarcere si regasire a propriului trup, cu sentimentul de acasa si acceptare neconditionata.
                     - Exercitii de Respiratie: de purificare, energizare etc. O regasire a suflului vital din noi, a 'suflarii de viata' pe care Creatorul a pus-o in noi ( cu efecte excelente pe plan fizic, emotional si mental)
                    - Pe final o scurta Meditatie cam 10 minute ( din nou conectare cu ritmurile interioare, ori cu cerul si pamantul,  etc etc, aici sunt sute de teme si posibilitati)
                    - Si totul se incheie cu o Relaxare finala care se face stand pe spate ( si care e efectiv un 'deliciu' :)
             Ne reintoarcem spre campus cu vorbe de duh, glume in program, shotii nevinovate, si povestioare de viata. Altfel zis ne 'impartasim' :)
  
   Programul de seara:
         Ne zambim, intindem saltelutele si:
           - Scurt moment de tacere ( maxim 3-5 minute) - conectare la sine si la natura din jur, la momentul prezent, instaland totodata o simetrie cu mersul tacut de dimineata
           - Salutul Soarelui - momentul de incalzire si reconectare la trup si ritmurile cosmice
           - Cateva Asane ( exercitiile corporale) - mai domol si usurel decat dimineata caci corpului nu-i place la ora asta sa fie fortat prea mult - dupa ce o zi intreaga s-a zbenguit pe plaja si in valuri, ori prin piscina si jacuzzi-ul din complex :)); ii respectam dorinta :)
            - Exercitii de respiratie - lucram mai 'soft' si mai 'sharp' decat dimineata, pe seara apare o finete si un mod subtil de a respira, spre deosebire de exercitiile de dimineata care se cer facute mai energic.
           - Meditatie! ( accentul sedintei de seara este meditatia; dimineata trupul vrea ceva dinamic ca sa se pregateasca pt ziua care incepe, seara, dimpotriva, deschide spre spirit si traire spirituala. Asa incat reluam diverse teme - ori teme noi- si le oferim un spatiu mai amplu. Uneori, e suficeint sa fii deschis la ce-i in jur si 'te mediteaza locul' pe tine :)
            - Finalizam cu o scurta relaxare pentru a integra intreaga experienta de peste zi.
     
     N.B.
  - Toate exercitiile sunt de asa natura selectate si ajustate ca orice persoana sa le poata face si beneficia de pe urma lor.
  - Temele ce ating spiritualitatea se fac cu zambetul pe buze, defel dogmatic, defel crispat, de fapt ele sunt intr-un fel lasate oarecum sa apara de la sine, in chip firesc, natural.
 Au ca scop schimbarea modului de a gandi ( detox mental) si de a ne raporta la lume si la noi insine; de a ne face sa  simtim  intregul si frumusetea care exista in noi.
 - Si nu uitam niciodata ca simtul umorului si al ludicului impreuna cu bunul simt sunt  forme si manifestari cu adevarat spirituale:)
      Walk in Beauty!
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu